Látogató számláló

0
5
4
8
4
3
1
ÁTKÖLTÖZTÜNK a DOMUSBA
az 1. emeleten várjuk Önöket!
hétfő-péntek: 10-19 óráig,
szombat-10-16 óráig,
vasárnap: 10-14 óráig.
1134 Budapest, Róbert Károly krt. 67. DOMUS

BLOG - ötletek érdekességek a lakberendezés világában

Ágyazható kanapék bekuckózáshoz

SzenZa Bútoráruház
2023.02.12 12:37
Ágyazható kanapék bekuckózáshoz

Egy hosszú nap után semmi sem esik jobban, mint otthon leheveredni a kanapéra és pihenni egy kicsit. Sokan használják esti mozizáshoz, bekuckózáshoz is, vagy vendégágyként az ágyazható kanapét. 

Általános tudnivalók kanapéinkról

Amikor a nappali berendezését tervezzük, általában egy kényelmes kanapé mellett tesszük le a voksunkat. A szoba stílusát és méretét is figyelembe kell vennünk pihenésre szánt bútorunk megválasztásakor. Ha a szoba mérete kicsi, nem érdemes nagy, zömök kanapét választani, mivel zsúfolttá teszi a teret.

A kanapékhoz választhatunk fotelt vagy ülőkét, ezzel több ülőhelyet alakíthatunk ki.

A bútorszövetet tekintve számtalan lehetőségünk van. A nappali bútora van kitéve leginkább a szennyeződés veszélyének, de Önnek nem kell a foltok miatt aggódnia, hiszen nagyon sok szennytaszító vagy akár tiszta vízzel kitisztítható bútorszövet szerepel kínálatunkban.

A színválasztás tekintetében választhatunk a szoba színeivel harmonizáló, semleges színt. Fókuszpontként is tekinthetünk a kanapénkra (az a pont, amit először megpillantunk a szobában), ebben az esetben lehet egy-egy hangsúlyosabb bútorszövetből kérni a kárpitozást, de a tapasztalat azt mutatja, hogy érdemes a natúr színek felé venni az irányt és inkább díszpárnákkal, pokrócokkal feldobni.

Vendégágy vagy állandó fekhely?

Praktikus, ha a kanapét vendégággyá tudjuk nyitni, de a SzenZa Bútoráruház specialitása az állandó fekhelynek alkalmas, Gerincvédő Zónás kanapéágyak széles választéka. Fontos, hogy ezek a kanapék acél bonellrugós matraccal készülnek, melyek középső része meg van erősítve a Gerincvédő zónával. Ez biztosítja a stabil tartást a csípő tájékon, ahol a testsúlyunk nagy része nehezedik a matracra.

Ha állandó fekhelynek fogjuk használni a kanapéágyat, érdemes megfontolni, hogy a szoba átrendezésével nyerhetünk-e annyi helyet, hogy egy Gerincvédő zónás kanapéágyat elhelyezzünk. Ez 203 cm, ha karfa nélküli vagy szivacs karpárnája van, az igazi karos kanapék pedig 230-245 cm helyet igényelnek. Ezeken a modelleken olyan kényelmes aludni, mint egy franciaágyon.

Fiona kanapéágyunk nagyon kedvelt Gerincvédő zónás modell, mert keskeny karfájával csak 230 cm helyet foglal el, de a 2 méteres ülőhelyen 4 személy is helyet foglalhat. Ha levesszük a párnákat, kényelmes egy délutáni szundikáláshoz, vagy egy személy részére akár állandó fekhelynek is, ha pedig kinyitjuk, franciaágy méretű, kétszemélyes ágyat kapunk. Hatalmas ágyneműtartója van az ülés alatt. A fekhely méretét tekintve 2 változatban is rendelhető: 155x200 cm vagy 165x200 cm. Ön dönti el, hogy kanapéját egy szövetből rendeli, vagy a párnákra egy másik színt választ. A 3 nagypárna és a 2 kicsi díszpárna is tartozéka a Fiona kanapéágynak.

A választásához érdemes ellátogatni bútoráruházunkba, hogy kipróbálja, melyik az Önnek legkényelmesebb ágyazható kanapé. Kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal, szakértő kollégáink szívesen segítenek Önnek elérhetőségeink bármelyikén.